Gratis Wifi på Arlanda

Av Eline Jacobsen 30 augusti 2012 i Restips (Inga kommentarer)

Nu kan du surfa helt gratis på Arlanda! Företaget Swedavia som har flera flygplatser i Sverige, däribland Arlanda, lanserar nu fritt Wifi på flygplatsen. Det betyder att du som vill kan surfa helt gratis i upp till hela tre timmar på flygplatsen. Perfekt för dig som mellanlandar eller av någon annan anledning behöver vänta en stund på planet. Ibland får man en stund över, du kanske behöver kolla upp något du glömt inför resan. Finns det anslutningar när jag kommer fram? Etc. Då är det riktigt smidigt att kunna koppla upp sig helt gratis, du har ju ändå betalt för flygbiljetten.

Man får lov att använda nätverket fritt i tre timmar eller högst 100 megabyte data. Skulle det vara så att du behöver mer, ja då går det att köpa till mer access med betalkort. Hur enkelt och smidigt som helst. Du behöver alltså inte längre betala för att använda internet på flygplatsen i första taget. Det är bara att ta det lugnt och surfa, tre timmar/100 megabyte räcker långt om man vill läsa tidningar, spela minispel eller bara slösurfa som man ofta gör när man väntar.

Att koppla upp sig är enkelt, så här gör du steg för steg;

Börja med att aktivera wifi som vanligt på din dator, surfplatta eller smartphone. Sedan väljer du och ansluter till det nätverk som heter ”Swedavia Airport” i listan. Nu är det bara att öppna webbläsaren och skriva in vilken adress som helst. Då kommer det att komma upp instruktioner som är enkla att följa och sedan är det klart – bara att surfa loss. Om du sedan upptäcker att dessa 100 megabyte är för lite för dig, då går det att köpa till timmar mycket enkelt. En extra kostar 49 kronor, 24 timmar extra 129 kronor, lätt överkomliga priser med tanke på att man redan fått tre timmar gratis.

Semestern är över nu, eller?

Av Eline Jacobsen 17 augusti 2012 i Restips (Inga kommentarer)

Nu har de flesta av oss börjat jobba igen efter sommarsemestern och då är det bara jobb och mörkare årstider som väntar, eller? Ofta känns det lite tungt att börja jobba igen efter sommarledigheten men misströsta inte! Det är nu det är dags att börja planera för höstens getaways och vinterns solresor. Planera din tid och få något att se fram emot, jag lovar att det kommer kännas betydligt lättare då. Visst nu börjar skolorna igen, det är dags att börja hämta och lämna barnen, pendla till jobbet och upp i ottan. Men vad är då bättre än att sätta sig ner och planera in några riktiga godbitar att lysa upp det kommande mörkret med?

Weekendresor

Redan nu så här i sluttampen på augusti kan det faktiskt vara dags att planera in några härliga weekendresor att lysa upp hösten med. Varför inte ta en tripp till New York? Nu för tiden är dollarn billig och man kan få ut massor av en helg i det stora äpplet. Vill du hellre bara ha en avslappnande SPA-helg? Då behöver du inte åka så långt, det finns flera riktigt bra SPA-hotell i Sverige som har bra priser för en helg. Det kan vara så skönt att bara komma bort ett par dagar och återhämta sig lite. Planerar du in dessa getaways redan nu så kommer du att ha något att se fram emot. Då känns det lite lättare att sätta igång med vardagen igen efter sommarsemestern. Dessutom finns det massor av härliga städer i Europa att besöka, en helg eller ”långhelg” räcker långt för att ladda batterierna och det behöver inte heller bli dyrt. Det finns massor av lågprisflyg att boka.

Fira jul på stranden?

Känner du redan nu att det skulle vara grymt skönt att komma bort från julstressen i vinter? Då är det perfekt att boka en längre resa kring jul och nyår redan nu. Åk till Thailand eller Egypten där värmen finns och njut av att ligga på stranden med en drink medan resten stressar runt här hemma i julruschen. Det finns flera bra resor runt december-januari men det gäller att vara ute i god tid för att få så bra pris som möjligt. Så boka redan nu! Då får du ju ännu mer att se fram emot.

Popups?

Av Eline Jacobsen 13 april 2012 i Restips (Inga kommentarer)

En ny trend som håller på att explodera ut i full blom just nu är företagsfenomenet popups. För att uppleva det på bästa sätt rekommenderas du att åka till London där det verkligen har blivit stort. Speciellt inför det kommande sommar-OS som kommer att hållas i den brittiska huvudstaden. Men vad är det egentligen? Varför har dem uppstått?

Popups är helt enkelt en form av temporär verksamhet, det kan låta trist när man förklarar men det är otroligt spännande och roligt att upptäcka. Det kan vara allt från en nattklubb till en affär eller restaurang. Företaget ”poppar upp” på en ny plats för att sedan inte stanna särskilt länge, det kan ändras från en dag till en annan. Detta kanske inte är något nytt, att restauranger och butiker helt plötsligt slår igen. Det som är nytt är att detta blivit ett sätt att marknadsföra sig och att göra något roligt och unikt. Plötsligt finns det en nattklubb på ett gathörn där det tidigare inte fanns något och den känns som en storsatsning. Dagen därpå är den helt borta.

Så varför väljer människor och företagare att öppna popups? Tja, om man ser bakåt i tiden så användes det främst av företag som bara ville ha en tillfällig lokal till ett specialevenemang för att marknadsföra något. Idag är det mycket större än så. Nya småföretagare kan använda popups som en riktigt bra språngbräda in på marknaden. Och som störst är alltså detta fenomen i London. Den stora uppgången för popups sedan 2010 kan man kanske förklara med finanskrisen. Man lägger nästan inga pengar på hyra då man inte finns särskilt länge utan kan istället lägga allt krut på produkten. Åker du till London nu så kommer du att hitta ett rikt flöde av popups. Det kan vara allt från supernischade butiker till exklusiva designers.

Hur hittar man dem då? Jo här gäller det verkligen att hålla sig ajour som du säkert redan förstått. Håll koll på lokala hemsidor och evenemang, nu inför OS kommer det att krylla av popups och på helgerna så är det både privatpersoner och företagare som öppnar dem. Det som är nackdelen är att du kanske inte ens hinner fram till London innan det där stället som du skulle älska stänger. Men å andra sidan kommer det nya hela tiden – Popups en ny typ av shoppingturism?

Boka din hyrbil här!

Av Eline Jacobsen 15 mars 2012 i Nyheter Resebokningen (Inga kommentarer)

Nu kan du boka din hyrbil för semestern eller företagsresan direkt på Resebokningen.se!

Genom vårt samarbete med CarTrawler kan du nu boka din hyrbil direkt här hos oss samtidigt som du bokar din semesterresa. Att hyra bil på semestern kan verkligen förhöja upplevelsen, du slipper hålla koll på tider för anordnade utflykter och lokaltrafik. Det blir bekvämare, speciellt om ni är en familj som vill upptäcka ert resmål på egen hand. Bokar ni dessutom online innan ni åker finns det flera fördelar; Det blir billigare än att boka på plats, ni slipper stressmomentet med att hitta en bra hyrbilsfirma när ni kommer fram. Bilen står redan körklar och väntar, det går oftast att hämta den direkt på flygplatsen om man önskar det. Dessutom kan ni vara säkra på att ni fått det mest prisvärda alternativet när ni bokar här genom oss.

När man söker en bil att hyra i vår sökmotor så får man alltid det mest prisvärda och bästa alternativet för sitt resmål och efter sina önskemål. Vi söker igenom en rad olika hyrbilsfirmor, allt för att det ska bli så enkelt och tryggt för dig som möjligt. När du tittar på bilarna kan du dock inte se några företagsnamn på vilka firmor det är som hyr ut. Det beror på att vi inte erbjuder några rabatter från enskilda företag utan helt enkelt letar upp det som är bäst och billigast just nu. När du sedan skriver ut din bokningsreservation – din Voucher så kan du på den se vilket företag du hyrt bilen hos.

Det är superenkelt att boka sin hyrbil online och varför inte göra det här, samtidigt som du bokar din resa och ditt hotell inför semestern.

Boka hyrbilen här

TUR-mässan 2012

Av Eline Jacobsen 14 mars 2012 i Resenyheter, Restips (Inga kommentarer)

Nu är det snart dags för den årliga TURmässan i Göteborg igen, Swedish International Travel & Tourism fair.

Idag är TUR den ledande mässan i Skandinavien som inriktar sig på rese- turism- och mötesindustrin. I år går den av stapeln den 22 mars och pågår till den 25. Mässan är perfekt för dig som är intresserad av vilket utbud som finns i resevärlden idag och vill få nya idéer.

Första två dagarna av mässan, det vill säga torsdagen och fredagen, riktar sig TUR till fackbesökare. De dagarna är alltså till för dig som reser med ditt företag eller på uppdrag av jobbet. Från klockan två på fredagseftermiddagen är den öppen för allmänheten. TURmässan består inte bara av hundratals montrar med intressanta företag. Det hålls även flera föredrag under helgen. Om olika delar av turistnäringen och om vad som händer inom näringen, både framtid och dåtid, nya målgrupper med mera. Under TURmässan förra året fanns hela 79 länder och regioner representerade och besökarantalet var hela 44 500.

Här samlas smaker, dofter och bilder från hela världen på ett golv och du kan hitta massor av saker att prova på. Smaka på nationella specialrätter och snacks, titta på unika bilder från Svalbard eller varför inte prova på att åka segway? TURmässan är verkligen en mässa där man kan upptäcka världen och alla resmöjligheter som finns. Det är en internationell mötesplats i allra högsta grad där du kan hitta utställare från alla världens hörn. Det är den perfekta platsen för dig som vill nätverka och hitta nya kontakter inom resenäringen.

Åk på TUR!

Över 200 reseguider!

Av Eline Jacobsen 2 februari 2012 i Restips (Inga kommentarer)

Nu kan vi här på Resebokningen.se stolt berätta att vi har över 200 stycken reseguider till olika länder och städer över hela världen. Så vart du än vill åka kan vi nästan garantera att vi har en bra och kvalitativ reseguide som du kommer att ha stor nytta av. Du får ju även hotelltips och kan boka flyg samtidigt.

Det kommer fler nyheter, just nu arbetar vi nämligen med att göra Resebokningen.se mer användarvänlig. Det ska vara lättare att filtrera sökningarna man gör på vår sajt, allt för att du enklare ska kunna se alla alternativ som faktiskt är relevanta för din resa. Med hjälp av vår lilla filtreringsruta kan du enkelt se bara precis de flyg du faktiskt vill åka med. Det är bara att söka och om du sedan vill filtrera din sökning lite extra är det bara att dra i de reglage som finns i rutan. Du kan lägga prisfilter, vilken tid på dygnet du vill ha din utresa och vilken tid på dygnet du vill ha din hemresa.

Skulle det vara så att du ändå inte är nöjd med ditt sökresultat så går det att filtrera ännu mer efter dina önskemål. Det är bara att klicka på ”Filtrera ditt sökresultat” uppe i högra hörnet på listan med sökresultat så kommer du att få fler alternativ som kan ge dig en helt skräddarsydd resa för just dig.

Ytterligare en nyhet är att vi inom ett par veckor hoppas kunna erbjuda bokning av prisvärda hyr-bilar direkt på Resebokningen.se

Europas största flygplansorder

Av Eline Jacobsen 26 januari 2012 i Restips (Inga kommentarer)

Det är flygbolaget Norwegian som nu har gjort den största beställningen på flygplan som skett i Europa någonsin. De har tecknat avtal med två av de ledande flygplanstillverkarna på marknaden, Airbus och Boeing. De kommer att köpa hela 122 flygplan från Boeing och 100 stycken från Airbus. Dessutom har dem säkrat köprättigheter för ytterligare 150 plan från flygplanstillverkarna. I och med detta blir Norwegian Boeings lanseringskund i Europa för det nya flygplanet Boeing 737 MAX8.

Detta är första gången som bolaget Norwegian köper några flygplan från tillverkaren Airbus. Dem kommer att handla för hela 127 miljoner norska kronor från dem dessutom. 22 stycken av de plan som de köper från Boeing är av samma typ som dem redan håller på att fasa i sin flotta av plan. De nya modellerna kommer inte att börja fasas in för användning förrän 2016. Detta avtal om att köpa 122 flygplan är alltså den allra största order på plan som någonsin gjorts i Europa och går därmed in i historieböckerna. Dessutom är den unik på det sättet att det är den största enskilda investeringen som gjorts av något bolag på det Norska fastlandet.

En milstolpe för Norwegian

Norwegians VD och koncernchef, Bjørn Kjos berättar; ”Det är en historisk dag för Norwegian. Vår order är den största som ett europeiskt flygbolag någonsin har ingått och en stor milstolpe i bolagets 10-åriga historia. Vi har säkrat en förnyelse av vår flygplansflotta under många år framöver och är mycket nöjda med de avtal och villkor vi har fått från både Airbus och Boeing”.

Vidare pratar han om att det är viktigt för Norwegian att tänka långsiktigt. Det eftersom att flygtrafiken internationellt sett kommer att öka de närmaste åren. Norwegian har en klar vision om att alltid vara en stabil och stark aktör i konkurrensen om passagerarna. ”Vi kommer fortsätta att ge våra kunder en god reseupplevelse till ett lågt pris och leva upp till vår vision om att alla ska ha råd att flyga”. Norwegian strävar efter ett ideal där de kan byta ut flygplanen i sin flotta vart sjunde år. Om de ska kunna göra det så måste dem planera långt fram i tiden också, ca 10-20 år framåt närmare bestämt. De vill även bidra till att sätta Norge på kartan internationellt och visa att ett Skandinaviskt bolag kan konkurrera med bolagen i Europa.

Alla hjärtans dag

Av Eline Jacobsen 18 januari 2012 i Restips (Inga kommentarer)

Om du inte börjat planera inför Alla hjärtans dag än är det kanske hög tid nu. I alla fall om du vill göra något speciellt med din älskling. Det finns massor av saker att hitta på och varför inte ta en weekendresa till en romantisk stad i Europa?

Visst är det så att högtiden infaller på en tisdag i år men det hindrar ju inte att man firar under helgen innan. Det finns flera riktigt romantiska och mysiga resmål i närheten, ni behöver inte åka långt för att mysa till det ordentligt. Något som kan vara riktigt trevligt och avkopplande är en SPA-resa. Då behöver ni inte ens ta er utanför Sverige, vi har massor av SPA-hotell i vårt avlånga land man kan åka till. Många av dem har weekendpaket som passar utmärkt för två. Där kan ni koppla av tillsammans, bada varma bubbelbad och riktigt skämma bort varann. Det kan vara skönt att bara få ett avbrott och har man inte tid att viga en hel helg åt att fira sin kärlek så kan man resa över en dag.

Romantiska resmål i Europa

Nu är det väldigt populärt att åka på weekendresor och dessutom behöver det inte bli särskilt dyrt. Det finns flera romantiska städer inom räckhåll där man kan njuta av varandra och resmålet. Ett bra exempel är Prag i Tjeckien, promenera runt i den gamla stadsdelen, gå över Karlsbron och titta på alla de andra vackra broarna. Det är verkligen en romantisk stad där man även kan komma undan relativt billigt.

Sedan kan vi ju inte undgå att nämna Paris när vi pratar romantik. Visst är det kanske snäppet dyrare men det finns flera fina erbjudanden på olika resebyråer. Här kan ni vandra på Champs-Élysées hand i hand. Upp till den okände soldatens grav, åk upp i Eiffeltornet och titta på den vackra utsikten. Dessutom kryllar det av romantiska och mysiga restauranger i staden.

Något som kan vara helt fantastiskt är även en helg i Venedig. Åk gondol med din kära och njut av staden från de många kanalerna. Det kanske inte är den varmaste årstiden att åka men det går ju att klä på sig ordentligt. Bara det att mysa under en filt tillsammans kan ju vara nog så romantiskt. Här finns det massor av små restauranger och caféer att trivas på tillsammans med den Italienska atmosfären kan få saker gå fel för romantiken.

3g-resor

Av Eline Jacobsen 17 januari 2012 i Resenyheter (Inga kommentarer)

Något som har mer och mer populärt de senaste åren är det som man numera kallar för 3g-resor. Resor familjer gör tillsammans med tre generationer. Idag är det så vanligt att resebolagen kallar det för en stor trend och det har dem nog rätt i.

Så vad är det som gjort att det blivit så populärt att resa tillsammans? En teori som verkar stämma ganska bra är att familjer och släktingar vill göra fler saker ihop. Man vill lära känna varandra ordentligt och hålla kontakten mellan kusiner, syskon och barnbarn. Nu har det blivit så populärt med 3g-resor att till och med charterbolagen börjat anpassa sig. När man åker på den här typen av resa så vill man nämligen oftast bo på samma hotellanläggning nära varandra. Gärna i separata lägenheter som ligger vägg i vägg med varandra och en pool i närheten. Sedan brukar det vara viktigt att hotellet ligger nära både stad och strand samt att det finns lugnare avdelningar för de äldre och barnpooler för de mindre. Generellt sett så kan man se på bokningarna som görs av denna restyp att 3g-resenärer väljer hotell som är snäppet bättre.

Man vill gärna att det även ska finnas flera restauranger på hotellområdet så att alla kan bli nöjda med maten. Det finns flera fördelar med att åka på en 3g-resa, är man barnfamiljer som tagit med sig mor- eller farföräldrarna så kan man ju tillexempel få extra barnpassning. Det passar perfekt för de som vill göra något själva en kväll. Men vad är det då som ligger bakom denna trend egentligen? Varför vill vi helt plötsligt resa med släkten? En av anledningarna kan faktiskt vara det att människor idag bor mer utspritt.

Mamma och pappa kanske bor i en stad medan du och dina barn i en annan och din syster eller bror med sina barn i ytterligare en annan stad. Då blir detta sätt att resa ett sätt att träffas, man umgås intensivt i en vecka eller två samtidigt som man har roligt. Jag tror att 3g-resandet blivit en trend för att vi på något sätt vill tillbaka till en tätt sammanhållen familj. Det finns nästan inget land i Europa där familjen är så uppdelad som den är i Sverige. Vi vill flytta hemifrån tidigt och funderar inte så mycket på hur nära resten av familjen vi hamnar. På det sättet kan jag verkligen se denna trend som positiv. Vi lär känna vår familj igen och kusiner eller syskon som inte träffas så ofta får en chans att uppdatera bekantskapen och knyta tajtare band. Familjen är tillbaka på vår tids ”inne-lista” och vi behöver ta vara på den.

Pooltrender 2012

Av Eline Jacobsen 10 januari 2012 i Resenyheter (Inga kommentarer)

Det kommer hela tiden nya trender i resevärlden, förra året var det All inclusive som stod högt på allas listor. I år är vill man bort från de stora bufféerna och komma närmare en mer personlig service.

En del av detta är hur poolerna ser ut på hotellen, det folk verkar vara ute efter mest just nu och som finns mer och mer på fler ställen är Swim out rum. Det innebär att man har tillgång till pool direkt från sitt eget hotellrum. Flera hotell har även rum med en helt privat pool som endast går att tillgå från rummet. Bor man i ett sådant kan man hoppa i direkt från sin lilla terrass. Dessutom är det inte bara lyxhotell som har denna typ av faciliteter, även om det känns som en lyx.

En annan hotelltrend är att man delat upp områdena med pooler mer än förut och det är inte bara barnpoolerna som ska få vara för sig själva. Det finns även avskilda områden med pooler bara för vuxna. Det ska gå att välja en barnfri semester om man vill det, en trend som verkligen växer just nu.

Bor man på ett hotell med Swim out rum kan man, om man vill såklart, ta på sig badkläderna direkt på morgonen och simma till frukosten. Ofta finns det även barer som säljer dryck och snacks vid poolkanten.

Gigantpooler

Detta är en annan stor trend vi kan se på charterhotellen runt om i världen i år. Det handlar om jättepooler som kan sträcka sig kilometerlånga, slingrande runt hela hotellområden. Du kan simma dig trött helt enkelt. På en del ställen skiljer sig även miljöerna vid poolkanten och djupen på poolen beroende på vart man befinner sig.

Infinitypooler

Att simma eller bara ligga och plaska i denna typ av pool kan vara en riktigt härlig upplevelse, speciellt om det finns en fin utsikt. Man ser nämligen inte kanten, därav namnet som betyder att den känns oändlig. Kanten smälter samman med horisonten och det är riktigt vackert.

Splashanläggningar

För att barnfamiljerna ska vilja komma till hotellen i år så bör det ha en sådan här, det är kort och gott ett vattenland. Fyllt av lek och skoj, rutschbanor, barnpooler etc. måste finnas, vill man vara säker på att få tillgång till ett så ska man i år bege sig till Egypten. Där har alla hotell med någon form av självaktning en Splaschanläggning som är gratis för de boende. Speciellt dem som inriktar sig på barnfamiljer då.