Mitt namn är Benny Kvist och jag svarar på dina frågor om Brasilien. Jag har främst erfarenhet av de norra delarna i Landet av städer som Fortaleza och Natal samt flera mindre omkringliggande orter efter kusten. Jag har gjort flera resor till Brasilien och tillbringat mycket tid där, på min blogg http://www.brasilienresor.com har jag skrivit en del från min senaste resa till det stora landet i Sydamerika. Givetvis kan du ställa frågor som rör hela Brasilien.

Tveka inte att ställa en fråga, jag kommer svara efter bästa förmåga!

Besvarade frågor


grace frågar:

Hej vi är en familj på 2 vuxna och 3 barn och jag har bott i Brasilien men det var ett tag sedan.Besökte Brasilien när jag var 16 är 35 år behärskar språket och hade tänkt att vi skulle resa.Har då funderingar på att kanske möjligen Brasilien.Undrar hur knopar man ihop en lagom billig resa, har inte rest på evigheter nämligen.Har bott i Santos under den tiden jag bodde där men skulle vilja se oss runt.Har tänkt att vara borta i 14 dagar.Har du någon bra tipps?Mvh:Grace

Hej,


eftersom du har varit där tidigare och behärskar språket är det inga problem alls att resa runt inom Brasilien. Med inrikesflyg (tex Gol) reser ni effektivast. Vill ni se mer av landet fungerar det också bra med bussresor, men det kan vara lite komplicerat med 3 barn och restiden kan bli väldigt lång. Varför inte ta sig till  naturreservatet och mysigaJericoacoara norr om Fortaleza?


Jocke frågar:

hej, vi är en familj med 2 små barn och tänkte vara i brasilien i ca 3 månader. Lutar just nu åt natal, men är även öppna för andra förslag. Vi letar efter att hyra en lägenhet, vet du hur man kan få kontakt med en bra uthyrare?

Hej

Det finns stort utbud och många mäklare i Natal och särskilt i stadsdelen Ponta Negra som specialiserar sig på lägenhetsuthyrning till turister. Mitt tips är att ni letar efter en lägenhet med närhet till både Ponta Negra beach och shopping, eftersom ni kommer vara där en längre tid med barn. Kontaka mig via http://www.brasilienresor.com/om-sidan/ om in vill ha tips på en svensktalande förmedlare.


Barbro frågar:

Vill se Pantanal och undrar om man kan åka dit vid jul och början av året. Södra Brasilien, S:ta Catarina( både ö och stad), Curitiba och järnvägen där står också på önskelistan. Har du några tip om detta. Kanske flygpass och dylikt. Rio har vi redan sett tidigare. Vi är två vuxna.

Hej,


Pantanal har jag inte sett men borde fungera utmärkt att resa dit runt jul. För att resa runt i Brasilien rekommenderar jag inrikesflyg med VoeGol, Tam, Voepantanal. Lite dyare än att resa med buss, men mycket snabbare då det brukar vara långa avstånd. Sök flyg via nätet för att hitta aktuella priser.

Bussresor har fördelen att vara lite billigare och att man ser mer av landet, vilket rekommenderas!


Lorentz frågar:

Hej, jag och några vänner planerar att åka till Brasilien ganska snart, samt under en längre period (ca en månad).Vi undrar ifall man kan hyra (lyxiga) lägenheter på ett säkert sätt någonstans i Rio?Mvh

Hej Lorentz, det finns gott om lägenheter att hyra i Rio de Janeiro. Många av de större lägenhetsförmedlarna kan du hitta via Google och förhandsboka. Skulle ni inte hitta något passande och har ni lite is i magen kan ni också kontakta mäklare direkt på plats när ni kommit dit. Kan hända att ni får ta in på hotell/hostel några nätter innan ni hittar en lägenhet första bara. När ni är en grupp vänner kan ni också kosta på er en dyrare lägenhet, eftersom ni är fler som delar så blir det inte mycket per person. Prisklasserna varierar, de allra dyraste brukar tex ligga i direkt anslutning till de populära beacherna Copacobana eller Ipanema.


Nina frågar:

Hej Vi är en familj på 3 barn; 3,6,8 och två vuxna som är sugna på att åka till Natal i januari. Har du bra tips på flyg och boende i Pipa? Är charter bäst, eller fixa bende själv? Hur är det med brottsligheten, behöver man vara orolig för barnen, inbrott etc... Mvh Nina

Hej Nina!

Trevligt att ni planerar er resa till Natal i Brasilien. Det är absolut inga problem att resa med barnen, och det finns många olika boendealternativ och stort utbud. Eftersom ni är en familj kan det vara tryggare att boka charter och veta i förväg var ni kommer bo. Självklart kan man spela och endast boka flyget, men då krävs det lite tid och tålamod när man kommer fram och ska hitta ett passande hotell. För barnfamiljer skulle jag rekommendera att ha ett boende klart när man anländer.

Det betyder inte att man behöver boka charter dock, man kan boka hotellet separat via någon av de större hotellnätverken på internet. Det finns även många privatpersoner på tex blocket som hyr ut sina lägenheter i Brasilien, kolla runt!

Vad gäller brottsligheten så är det inget att oroa sig för. Som vanligt gäller det att inte vistas i fel sammanhang eller områden. Som turist i Natal eller Pipa är man relativt säker som turist. Det enda jag själv har råkat ut för i Brasilien är en ficktjuv i ett väldigt trångt karnevaltåg som tog min mobiltelefon, klantigt av mig att ha den med mig där. Så länge man inte skyltar med dyra saker behöver man inte vara orolig.


Andreas frågar:

Planerar att åka till Brasilien i vinter. Är det en bra tid att åka under vintern? Har du något tips på ett ställe i Brasilien att åka till?

Det är absolut en bra tid att åka till Brasilien när vi har vinter i Sverige. I Brasilien infaller nämligen sommarperioden runt september/oktober och håller på fram till april. När vi har som kallast är det som varmast i Brasilien, runt 30-35 grader varmt. Befinner du dig vid kusten blir det dock inte olidligt varmt, eftersom brisen från Atlanten fläktar skönt och gör det väldigt behagligt.

 

Åker man dit i februari har man chans att uppleva karnevalen. Den är som störst i Rio De Janeiro såklart, men firas i alla större städer till takterna av samba.

 

Vill man ha en riktig solsemester och ligga på beachen, kan jag rekommendera Natal där man finner det populära Ponta Negra dit många europeer, men även brasilianska turister åker för att fira sin semester . Åker man 8-9mil söderut till Pipa kommer man bort från storstaden och kan koppla av på riktigt i den lilla byn som har en riktigt skön atmosfär.